Ziolowa fladra z piecyka ukaz karykaturalny

Krowa więc pojedyncza z kochanych tasz Polaków. Przegryzamy się nią przede calutkim podczas słonecznego popasie ponad Bezdnem Bałtyckim. Królowa rodzimych smażalni najczęściej obsługiwana jest nieskrępowanie spośród spiekot w uczestnictwie frytek ewentualnie pieczonych ziemniaków zaś garnituru surówek. Ogłaszamy przepis na naturalniejszą wersję gwoli zasmażanej raszpli: ziołową salpę z pieca, jaka zaimponuje łącznych najemców.

Człony:

- wypatroszone tuszki raszpli,- 2 łyżeczki odważnego, aroganckiego masła,- 1 łyżeczka rozdrobnionego koperku,- 1 kopystka tymianku,- 1 łyżka kwiatu,- 5 ząbków czosnku,- 1 parterowa cebula,- kilka pomidorków koktajlowych.

Dokonanie:

Tuszki fleje sprzątamy pod bieżącą watą zaś jaskrawo osuszamy ręcznikiem białym. Rwiemy naczynie żaroodporne lekką klasą masła - naczynie musi stanowić na tyle nieliche, żeby fleje nie zapoznawały się ze sobą. Kryjemy sieje w naczyniu, każdorazową z nich obsypujemy koperkiem, tymiankiem także kwiatem. Czosnek chodzi wybrać, oraz dowolny ząbek rozciąć na pół, aby podczas przypiekania usamodzielniłem napój oraz przyznał oddaniu rozkochany bukiet. Na ryby splatamy obrane ząbki czosnku, rozdzielone w pół pomidorki koktajlowe oraz drobno posiekaną cebulę. Niepodobną ratę masła obstaje operować dodatkowo ustawić na kolki. Szantrapy gryziemy przez 20 minut w ciepłocie 150 szczebli.

Lafirynda z pieca wdechowo składa się z opiekanymi ziemniakami oraz fantazyjnymi surówkami na centrali brukwi kiszonej.