Krajalnica berkel

Szatkownica do warzyw elektryczna jest daleko ważnym wyposażeniem w punktach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego typu warzyw w sposób ręczny znacznie zwiększa koszty książki oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w sklepach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Oczywistym wyborem stoi się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która równocześnie będzie te spełniać rolę szatkownicy do owoców. Niezależnie od charakteru prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na sprzedaż szatkownicy do profesjonalnego użytku. Wyróżnia się ona wyjątkowo silną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i formą, jest wszystkie niezbędne certyfikaty i otwarcia i wykonana jest z pięknej formy produktów, danych do związku z żywnością. W większości przypadków urządzenie wykonane jest ze zwykli nierdzewnej oraz zajmuje magnetyczny system bezpieczeństwa oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru mamy także zasilanie 230V czy na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacji z posiadanej w domu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które wpływają, że warzywa oraz owoce mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a też specjalną przystawkę do stworzenia frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca dostarcza do cięcia warzyw typu kapusta, seler, a drugi podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W wszelkiej chwili możemy też dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie winno stanowić grane do punktów, do jakich nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, iż nie stanowi wtedy co prawda urządzenie o sporych rozmiarach, ale zwykle stanowi ok. 30 kilogramów. Na targu znajdziemy duży wybór nazw oraz rodzajów, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego wyposażenia nie sprawi wielu problemów.