Jedzenie i zabawa kielce

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam takiego rodzaju informację dla mojej dziewczyny. W porządkach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w gronie wina i świeczek zapachowych ze naszego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo wyszukane danie, ale i trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć spośród nich trzymam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W treści mógłbym stwierdzić, że początkujący, gdyż wtedy byłoby prawie prawdy. Zlokalizował w internecie przepis na owe sandżaki. Niestety miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, natomiast nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i spadamy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której dokładnie nie mam). Postanowiłem, że dam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem bardzo w gospodarstwie. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na domowy palec... No, a jak duży mężczyzna nie dałem za wygraną. Natrafiłem na pomysł - szatkownica do warzyw. Zatem był właściwie strzał w dziesiątkę. Nie koniec, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to dodatkowo nie musiałem bać się o swoje mieszkanie przy użyciu szatkownicy. Jeżeli to wszystko było szybko gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście oczywiście kiedy na obrazku ze strony internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser miałem zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to przygotować dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te trochę minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zaczęta i ciężka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.